Citroen 2cv6 Special Bleu Celeste

Telefoon:
0756421258
E-mail:

Advertentie:
Aangeboden
Prijs:
€ 18.500,00
Citroën model:
2cv
Type:
2cv6 Special
Carrosserie:
Berline
Bouwjaar:
1989
Kilometerstand:
19000
Brandstof:
Benzine
Kleur:
Blauw
Transmissie:
Handschakeling
Laatste APK-datum:
01-01-1970
Conditie:
Nieuwstaat
Garantie:
Geen garantie
Opties:
Open dak
 

In september '89 ging M.Volozan uit Granges les Valence in de Ardêche, naar Citroën agent Ortega in La Palaisse om te kijken of hij zijn Ami 8 uit ’78 in kon ruilen op een 2cv.

Ze deden zaken, de auto werd geleverd door de hoofddealer in Valence, garage Minodier. De 2cv6 Spécial werd geleverd in Bleu Celeste, een heerlijk nostalgische kleur. Ook koos hij voor wat meer luxe in de vorm van voorstoelen, een “vijfde deur” en een centrifugaal koppeling. Die zijn we nog niet eerder op zo’n moderne eend tegengekomen. Best een dure optie ook, want er moest 4000 FRF extra voor betaald worden, ongeveer 10% bovenop de 42.178 FRF die in rekening gebracht werd. De eend stond klaar in december.

De eend werd voornamelijk in de directe omgeving ingezet, de kilometers vlogen dan ook niet echt omhoog. Een aantal onderhoudsfacturen zijn bewaard gebleven, waardoor te zien is dat ze langzaam oplopen naar het huidige geringe aantal van bijna 19.000km.

Tijdens het gebruik liep hij wat gebruikssporen op, waardoor een scherm ooit herspoten werd. Het dak werd vervangen (het origineel is er nog bij), verder werd eigenlijk alleen netjes onderhoud gepleegd om ‘m betrouwbaar te houden. Dit is echt jouw eend als je iets bijna museaals, maar toch bruikbaars zoekt.

We leveren ‘m kant en klaar voor gebruik.